
Продукти
500 гр. кайма
1 и 1/2 чаена чаша ориз
1 средно голяма кисела зелка
червен пипер
чубрица
черен пипер
сол
За соса:1 коф. кисело мляко 2 с.л. брашно 50 г масло, сол, черен пипер |
Начин на приготвяне
Запържваме каймата в мазнина, докато стане на трохи. Прибавяме подправките и измития ориз + малко вода. Запържваме докато се изпари водата.
В средата на всяко листо поставяме малко смес и оформяме сармичките. Подреждаме ги в тава и заливаме с вода, колкото да ги покрие. След като се запекат добре и течността се изпари ги заливаме с млечен сос и ги запичаме за още 2-3 минути. Поднасяме поръсени с магданоз.
На соса: Размиваме брашното в малко вода. Добавяме сместа към киселото мляко и разбиваме добре. Подправяме със сол и черен пипер.
Слагаме соса на котлона, докато заври. Бъркаме непрекъснато. След 2-3 минути отстраняваме от котлона и добавяме маслото. Разбъркваме, докато се разтопи напълно.