Печени чушки със сирене, яйца и домати

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
чушки – 4 бр.
сирене – около 150г
яйца – 2 или 3 бр.
домати – 1 бр.
магданоз – 2 с.л. накълцан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разкошни пълнени чушки с яйца и сирене, но този път с добавка на домати.

Почистете измитите чушките от семената.

Нарежете домата на кубченца, натрошете сиренето. Смесете всички продукти и напълнете със сместа.

Наредете в подходяща тавичка.

Поръсете струйка олио и печете на 200-220 г (според фурната) за около 40 мин.

10 мин, преди да са готови, покрийте с алуминиево фолио.

След изключване на фурната, ги оставете още поне 15 мин вътре.

Ако ползвате продълговати и по-тънки чушки имайте предвид, че времето за печене е по-малко.

Наблюдавайте ги!

Ако ползвате от тумбестите чушките тип камби, е добре да се разрежат на половинки и тогава да се напълнят чушките и изпекат.

Вкусно селско ястие както топло, така и в студен вариант.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *