
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
чушки – 4 бр.
сирене – около 150г
яйца – 2 или 3 бр.
домати – 1 бр.
магданоз – 2 с.л. накълцан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разкошни пълнени чушки с яйца и сирене, но този път с добавка на домати.
Почистете измитите чушките от семената.
Нарежете домата на кубченца, натрошете сиренето. Смесете всички продукти и напълнете със сместа.
Наредете в подходяща тавичка.
Поръсете струйка олио и печете на 200-220 г (според фурната) за около 40 мин.
10 мин, преди да са готови, покрийте с алуминиево фолио.
След изключване на фурната, ги оставете още поне 15 мин вътре.
Ако ползвате продълговати и по-тънки чушки имайте предвид, че времето за печене е по-малко.
Наблюдавайте ги!
Ако ползвате от тумбестите чушките тип камби, е добре да се разрежат на половинки и тогава да се напълнят чушките и изпекат.
Вкусно селско ястие както топло, така и в студен вариант.