Печено пилешко с бира в йенска тенджера

Необходими продукти:

  • пилешки – 4 бр. бутче или подбедро
  • подправка за пиле – 1 с.л.
  • чесън – 1 скилидка
  • краве масло – 20 г
  • бира – 1 к.ч.
  • олио – 2 с.л.
  • сол

Начин на приготвяне:

За тези печени пилешки бутчета пилешкото месо се измива отцежда се и се подсушава. Поставя се в тавичка и се овкусява с подправката за пиле и солта. Полива се с 2 с.л. олио.

Обърква се.

Поръсва се с черния пипер и се остава за 1 час да поеме ароматите.

Премества се в йенска тенджера. Нарязва се чесънът.

Отгоре върху пилето се нарязва кравето масло.

Налива се бирата, похлупва се с капака и се поставя във фурната.

Включва се на 250°C и се пече 1 час и половина, да се получи златиста коричка на апетитното печено пиле.

Сервираме със салата по избор.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *