
Необходими продукти:
- пиле 1 брой
- морска сол 1 кг
- краве масло 30 грама
Начин наприготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за печено пиле върху сол е изборът и подготовката на пилето. Избирате едно средно-голямо пиле. Измивате и подсушавате пилето, след което разрязвате пилето предната страна в средата на бялото месо. Разчупвате пилето, така че да “полегне” добре по корем в тавата. Намажете пилето старателно с мекото краве масло.
- В тава сложете хартия за печене, след което върху нея изсипете морската сол. Поставете пилето върху солта и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час, като поставите тавата на най-долното ниво на фурната. Един час трябва да е напълно достатъчен, но наглеждайте вашето пиле и печете до получаване на апетитен златист цвят. supichka.com