НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 или 1/2 пиле
2 картофа500 г гъби
един пилешки бульон от кубчесолподправки (черен и червен пипер, кимион, къри, чубрица)
3-4 скилидки счукан чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Леко сварявате пилешкото месо до полу-готовност, за да съкратите времето във фурната за печене. Отделно в тенджера с олио задушавате гъбите, подправяте със сол и подправките, счуканият чесън и натрошения бульон от кубче. Изсипвате задушените гъби в тава, добавяте картофите нарязани на едро, и пилешкото месо. Поръсвате още малко черен пипер върху пилето и слагате краве масло на места върху него. Добавяте 1 ч.ч. от бульона, в който сте варили месото. Затваряте тавата с алуминиево фолио и оставяте ястието за 45 минути във фурната на 180 градуса. След това махнете фолиото и допичате до златиста коричка.