Печено прасенце

Необходими продукти:

1 бутилка бира

сол

червен пипер

черен пипер

125 г масло

1 прасенце

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме прасенцето. След това го намазваме с половината масло, посоляваме го, поръсваме го с черен и червен пипер отвътре и отвън. 

Оставяме го да престои около час с подправките. За да запази формата си, може да сложим празна консервена кутия в коремната кухина. 

Поставяме го по корем. В тавата слагаме кръстосани лозови пръчки и равни части вода и бира. През 15 минути го мажем с останалото масло. 

Печем на умерена фурна около два часа, според големината на прасенцето.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *