Необходими продукти: 5-6 килограмово прасенце, 2 глави чесън, 2 глави лук, 2 сухи червени чушки, 5 дафинови листа, 2 лимона, малко зехтин, сол и черен пипер на вкус.
Прасенцето се навлажнява с помощта на мокра кърпа. Нарязват се чесънът, лукът, чушките се натрошават, както и дафиновият лист. Всичко се смесва със солта и черния пипер. С тази смес се натърква прасенцето отвън и отвътре. Прасенцето се покрива с резенчета лимон и се оставя за 8 часа.
Ако прасенцето е голямо, разрежете го на две. Тавата се намазва със зехтин, прасенцето се напръсква с няколко капки вода и се намазва отвън със зехтин.
Опашката и ушите се увиват във фолио. Покрай гръбнака се правят леки разрези. Пече се на 180 градуса. След като се е пекло половин час, се полива със сока от печенето или със зехтин.
След като мине един час, се маха фолиото. Пече се още час и половина, като периодично се полива със сока от печенето.