Печен свински джолан с картофи, моркови и гъби

Необходими продукти:

  • 3 бр. свински джолани
  • • черен пипер, червен пипер, чесън на прах, сол
  • • 200 мл бяло вино
  • • 1 кг картофи
  • • 2 бр. големи моркови
  • • 300 г гъби
  • • 1 глава лук
  • • 2 глави чесън
  • • зърна черен пипер
  • • дафинов лист
  • • олио

Начин на приготвяне:

Месото се маринова от предната вечер, като джоланите леко се нацепват с остър нож на квадрати и се поръсват добре с част от подправките (количествата са по желание). Втриват се ръце, за да попаднат миризмите в процепите, добавя се 100 мл вино и се оставя да престои една нощ в хладилника.

Зеленчуците се нарязват на едро: картофите и гъбите на четвъртинки, морковите – на по-дебели кръгчета, лукът – на полумесеци. Чесънът се слага цял. Всичко се поставя в тава, поръсва се с още от подправките, олио и се налива останалата част от виното и вода до средата на продуктите. Отгоре се поставят овкусените джолани. Завива се с фолио и се пече първо на максимална температура около 30 минути, след това 2 часа на 180С.
Развива се фолиото и се запича за още 5-10 минути.receptite.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *