Пикантни пилешки крилца с картофено пюре и гъбен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА КРИЛЦАТА
пилешки крилца – 800 г
лют червен пипер
червен пипер – сладък
чили
черен пипер
хималайска сол
пипер меланж
мед – 1 с.л.
олио – 1 с.л.
краве масло – 2 с.л.
ЗА СОСА
гъби печурки – 500 г
готварска сметана – 500 г
топено сирене – 100 г
хималайска сол
черен пипер
индийско орехче
краве масло – 1 с.л
ЗА КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ
картофи – 800 г
хималайска сол
краве масло – 30 г
прясно мляко – 30 мл краве
магданоз – за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вземете крилцата, измийте ги добре и почистете, ако има останали пера.

Сложете ги в купа и добавете към тях меда, олиото и подправките – черен пипер, хималайска сол, червен пипер лют, червен пипер сладък, пипер меланж и чили.

Разбъркайте всичко добре и оваляйте пилешките крилца. След това ги сложете в плик за печене, добавете маслото и завържете плика. Сложете го в тавичка и печете в умерена фурна на 180 градуса за 45 мин.

През това време започнете да приготвяте картофеното пюре. Обелете и нарежете картофите, измийте ги добре и ги сварете в подсолена вода. След това ги пюрирайте заедно с маслото и млякото. Ако се наложи, добавете още сол по ваш вкус.

Пригответе соса от гъби, като измиете и нарежете печурките. Необходима ви е една тенджерка, в която на слаб огън сложете първо гъбите и маслото, след като са почти готови добавете топеното сирене и сметаната.

Разбъркайте и накрая сложете подправките – хималайска сол, черен пипер и индийско орехче. Разбърквайте докато се получи перфектната за вас консистенция за около 10 мин.

Поднесете порция от крилцата като сложите от картофеното пюре, залеете ги със соса и поръсите с пресни подправки по избор – аз използвах пресен магданоз, за да засиля вкусовете. Добър апетит!

Тези пикантни пилешки крилца с картофено пюре и гъбен сос са страхотни. Вижте и други идеи за маринати за пилешки крилца./готвач.бг

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *