Пилешка Кавърма

Необходими Съставки

пилешко филе – 500 г

гъби – 150 – 200 г (аз използвах замразени)

лук – 2 глави

чесън – 2 – 3 скилидки

чушки – 1 – 2 (може и печени)

домати – 1 бр.

пилешки бульон – 200 мл (аз използвах на Маги)

бяло вино – 75 – 100 мл

захар – 1 ч.л.

дафинов лист – 2 бр.

червен пипер – 1 с.л.

соев сос – на вкус

черен пипер – смлян

целина – щипка суха

чубрица

сол

нишесте – 1 ч.л. пшенично

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на малки парчета.

Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци, чесънът – на ситно.Чушката се почиства от семената и се нарязва на ивици.

Запържва се лукът, чесънът и чушките. Добавя се месото. След това всички останали продукти без нишестето.

След като заври ястието, котлонът се намалява на слабо.

Пилешката кавърма се оставя да къкри 40 минути.

Сосът се сгъстява с 1 ч.л. нишесте.

Пилешката кавърма се поднася с варен ориз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *