пилешко филе – 500 г
гъби – 150 – 200 г (аз използвах замразени)
лук – 2 глави
чесън – 2 – 3 скилидки
чушки – 1 – 2 (може и печени)
домати – 1 бр.
пилешки бульон – 200 мл (аз използвах на Маги)
бяло вино – 75 – 100 мл
захар – 1 ч.л.
дафинов лист – 2 бр.
червен пипер – 1 с.л.
соев сос – на вкус
черен пипер – смлян
целина – щипка суха
чубрица
сол
нишесте – 1 ч.л. пшенично
Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на малки парчета.
Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци, чесънът – на ситно.Чушката се почиства от семената и се нарязва на ивици.
Запържва се лукът, чесънът и чушките. Добавя се месото. След това всички останали продукти без нишестето.
След като заври ястието, котлонът се намалява на слабо.
Пилешката кавърма се оставя да къкри 40 минути.
Сосът се сгъстява с 1 ч.л. нишесте.
Пилешката кавърма се поднася с варен ориз.