Пилешка каша

Необходими продукти:

  • пилешко месо 500 грама
  • лук 3 глави
  • брашно 2 супени лъжици
  • червен пипер 2 чаени лъжици

Начин на приготвяне:

Може да ползвате всякакво пилешко месо, но е най-добре да ползвате бяло месо, няма значение дали ще бъде от домашното пиле, или пиле, купено от магазина. Ако ползвате замразено месо го размразете предварително. Нарежете месото на хапки и го сложете да ври в подсолена вода за десетина минути.

Нарежете лука на ситно, сгорещете ½ кафяна чаша олио в дълбок тиган или тенджера и изсипете лука. Бъркайте докато лука омекне, след което брашното и червения пипер и разбъркайте отново много енергично.

Към тази смес добавете сварените пилешки хапки и 1 ½ чаена чаша от бульона, в който е вряло пилешкото месо. Отново разбъркайте добре и оставете пилешката каша да поври, докато се сгъсти, за което са нужни около 5 минути.

    Подобни новини

    Остави коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *