Необходими продукти:
- пилешко месо 500 грама
- лук 3 глави
- брашно 2 супени лъжици
- червен пипер 2 чаени лъжици
Начин на приготвяне:
Може да ползвате всякакво пилешко месо, но е най-добре да ползвате бяло месо, няма значение дали ще бъде от домашното пиле, или пиле, купено от магазина. Ако ползвате замразено месо го размразете предварително. Нарежете месото на хапки и го сложете да ври в подсолена вода за десетина минути.
Нарежете лука на ситно, сгорещете ½ кафяна чаша олио в дълбок тиган или тенджера и изсипете лука. Бъркайте докато лука омекне, след което брашното и червения пипер и разбъркайте отново много енергично.
Към тази смес добавете сварените пилешки хапки и 1 ½ чаена чаша от бульона, в който е вряло пилешкото месо. Отново разбъркайте добре и оставете пилешката каша да поври, докато се сгъсти, за което са нужни около 5 минути.
