Пилешка къри супа

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пиле – 400 г месо от гърди или бутче/плешка
къри паста – 2 ч.л. с връх, жълта
кокосово мляко – 400 мл (или кокосова сметана)
картофи – 2 бр.
ориз басмати – 150 г
черен пипер – 2 щипки
зехтин – 3 с.л.
спанак – листа бейби
сол – на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете пилешкото месо и картофите на парченца. Сварете ги във вода с малко сол. Трябва да ви остане бульон, но не прекалено много.

Загрейте зехтина на умерен огън и запържете за кратко къри пастата. Веднага сипете в тенджерата с пилешката супа.

Налейте кокосовото мляко и когато закъкри, добавете спанака на цели листенца. Гответе около 10 минути, като си овкусите с още малко сол и черен пипер.

През това време сварете и ориз басмати според указанията на опаковката.

Сервирайте топлата пилешка къри супа с топка ориз Басмати.

  • Ако искате супата да не е много гъста, долейте си още от бульона или сложете повече кокосово мляко. Количеството на къри пастата също може да регулирате според вкуса си.

Добър апетит!

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *