НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пиле – 400 г месо от гърди или бутче/плешка
къри паста – 2 ч.л. с връх, жълта
кокосово мляко – 400 мл (или кокосова сметана)
картофи – 2 бр.
ориз басмати – 150 г
черен пипер – 2 щипки
зехтин – 3 с.л.
спанак – листа бейби
сол – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете пилешкото месо и картофите на парченца. Сварете ги във вода с малко сол. Трябва да ви остане бульон, но не прекалено много.
Загрейте зехтина на умерен огън и запържете за кратко къри пастата. Веднага сипете в тенджерата с пилешката супа.
Налейте кокосовото мляко и когато закъкри, добавете спанака на цели листенца. Гответе около 10 минути, като си овкусите с още малко сол и черен пипер.
През това време сварете и ориз басмати според указанията на опаковката.
Сервирайте топлата пилешка къри супа с топка ориз Басмати.
- Ако искате супата да не е много гъста, долейте си още от бульона или сложете повече кокосово мляко. Количеството на къри пастата също може да регулирате според вкуса си.
Добър апетит!