
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – 2 – 3 броя
лук – 1 глава, средна
тиквички – 1 бр., малки
моркови – 2 бр., средни
червени чушки – 1 голяма
праз – 1 стрък
чесън – 2 – 3 скилидки
магданоз – 4 – 5 стръка
зеленчуков бульон – 2 кубчета
фиде – 1 шепа
соев сос
сол
пипер
чили – на люспи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бутчетата от пилето се измиват и от тях се отстранява излишната мазнина. След това се сваряват за 45-60 минути във вода с 2 кубчета зеленчуков бульон и много ситно нарязаните или настъргани чесън и лук.
През това време останалите зеленчуци се нарязват на равни кубчета. Когато месото се свари, се изважда и се обезкостява. През това време добавете нарязаните зеленчуци към бульона и оставете да заври.
Добавете нарязаното месо обратно в супата и добавете шепа фиде.
Оставете пилешката супа да къкри до желаното ниво и подправете на вкус със соев сос, сол и черен пипер. По желание могат да се добавят люспи чили, а супата може да се сгъсти с кисело мляко и яйце.
През зимата обичам да добавям няколко резена джинджифил към супата още в началото на готвенето, за да предотвратя настинките.
Вкусна пилешка супа с много полезни зеленчуци, която ще се хареса и на децата ви.