
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – 2 (+ гръбната част)
картофи – 4 средно големи
моркови – 1
чушки – 1 червена, но не люта
лук – 1 глава
ориз – 2 с.л.
кисело мляко – 3 с.л.
олио – 2 с.л.
жълтък
сол
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете пилешките бутчета. Обезкостете и нарежете (накъсайте) на малки парченца. ЗАПАЗЕТЕ бульона!
Вземете тенджера, в която ще приготвяте пилешката супа. Сложете в нея олиото и на лек огън задушете лука, като след това добавите моркова, който предварително сте настъргали на едро стъргало!
Добавете след малко и червената чушка, която е нарязана на ситно.
Идва ред и на бульона – сложете го, след като сте задушили всички зеленчуци и веднага след него добавете месото.
Ако бульонъ е малко, добавете вода.
Оставете малко всичко да си поври заедно.
Нарежете картофите на малки кубчета и ги прибавете в ароматната пилешка супа.
Когато са почти готови, добавете ориза и изчакайте той да се свари!
Аз лично, когато я изключих, я подправих със сол, магданоз и малко лющян (пресен).
За застройката сложете в купичка 1 жълтък, добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенна смес. Вземете с черпак малко от супата и добавете към сместа, пак разбъркайте, добавете втори черпак и отново разбъркайте.
Добавете застройката към пилешката супа бавно и ако е възможно в това време, разбърквайте!
Пилешка супа с ориз и картофи, с която никой няма да остане гладен.