Пилешка супа с ориз и картофи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – 2 (+ гръбната част)
картофи – 4 средно големи
моркови – 1
чушки – 1 червена, но не люта
лук – 1 глава
ориз – 2 с.л.
кисело мляко – 3 с.л.
олио – 2 с.л.
жълтък
сол
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете пилешките бутчета. Обезкостете и нарежете (накъсайте) на малки парченца. ЗАПАЗЕТЕ бульона!

Вземете тенджера, в която ще приготвяте пилешката супа. Сложете в нея олиото и на лек огън задушете лука, като след това добавите моркова, който предварително сте настъргали на едро стъргало!

Добавете след малко и червената чушка, която е нарязана на ситно.

Идва ред и на бульона – сложете го, след като сте задушили всички зеленчуци и веднага след него добавете месото.

Ако бульонъ е малко, добавете вода.

Оставете малко всичко да си поври заедно.

Нарежете картофите на малки кубчета и ги прибавете в ароматната пилешка супа.

Когато са почти готови, добавете ориза и изчакайте той да се свари!

Аз лично, когато я изключих, я подправих със сол, магданоз и малко лющян (пресен).

За застройката сложете в купичка 1 жълтък, добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенна смес. Вземете с черпак малко от супата и добавете към сместа, пак разбъркайте, добавете втори черпак и отново разбъркайте.

Добавете застройката към пилешката супа бавно и ако е възможно в това време, разбърквайте!

Пилешка супа с ориз и картофи, с която никой няма да остане гладен.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *