Пилешка яхния

Необходими продукти:

пилешки бутчета – 2 бр. 

картофи – 3 броя средно големи

моркови – 2 броя

лук – 2 глави стар

магданоз – 1 връзка

дафиноф лист – 2 бр.

чубрица – 2 ч.л.

червен пипер – 2 ч.л.

сол – на вкус

пилешки бульон – 2 кубчета

брашно – 3 с.л.

черен пипер – на вкус

лютеница – 4 с.л. едросмляна

чесън – 3 скилидки

олио – 50 мл

Начин на приготвяне:

Изберете по-дълбока тенджера, в която да сипете вода до половината, сложете кубчетата пилешки бульон, дръжките на връзката магданоз, дафиновия лист, сол и черен пипер и оставете на котлона да заври.

През това време измийте много добре бутчетата и когато бульона заври, ги сложете в него да се сварят.

Следващата стъпка е да обелите морковите и да ги нарежете на не много големи кубчета. 

Лука почистете от люспите и нарежете на полумесеци. Чесъна смачкайте с нож, махнете люспите и нарежете на филийки.

В гореща мазнина сложете чесъна да се запържи. След това добавете лука и морковите. Оставете да се задуши.

След като пилешките бутчета са се сварили ги махнете от бульона, а него го прецедете.

Върнете го на котлона и оставете отново да заври. През това време обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета.

Добавете ги в бульона, овкусете по желание с чубрица, сол, ако е необходимо, черен и червен пипер. След като зеленчуците са се задушили, ги добавете към ястието.

Добавете размитото в малко вода брашно, заедно с лютеницата и останалото олио. Разбъркайте и оставете да се готви на бавен огън, докато се сварят зеленчуците.

Когато бутчетата изстинат, ги обезкостете и малко преди ястието да е готово, добавете месото. Нарежете магданоза на ситно и също го добавете към яхнията.

Да ви е сладко!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *