
Необходими продукти:
пилешки бутчета – 2 бр.
картофи – 3 броя средно големи
моркови – 2 броя
лук – 2 глави стар
магданоз – 1 връзка
дафиноф лист – 2 бр.
чубрица – 2 ч.л.
червен пипер – 2 ч.л.
сол – на вкус
пилешки бульон – 2 кубчета
брашно – 3 с.л.
черен пипер – на вкус
лютеница – 4 с.л. едросмляна
чесън – 3 скилидки
олио – 50 мл
Начин на приготвяне:
Изберете по-дълбока тенджера, в която да сипете вода до половината, сложете кубчетата пилешки бульон, дръжките на връзката магданоз, дафиновия лист, сол и черен пипер и оставете на котлона да заври.
През това време измийте много добре бутчетата и когато бульона заври, ги сложете в него да се сварят.
Следващата стъпка е да обелите морковите и да ги нарежете на не много големи кубчета.
Лука почистете от люспите и нарежете на полумесеци. Чесъна смачкайте с нож, махнете люспите и нарежете на филийки.
В гореща мазнина сложете чесъна да се запържи. След това добавете лука и морковите. Оставете да се задуши.
След като пилешките бутчета са се сварили ги махнете от бульона, а него го прецедете.
Върнете го на котлона и оставете отново да заври. През това време обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета.
Добавете ги в бульона, овкусете по желание с чубрица, сол, ако е необходимо, черен и червен пипер. След като зеленчуците са се задушили, ги добавете към ястието.
Добавете размитото в малко вода брашно, заедно с лютеницата и останалото олио. Разбъркайте и оставете да се готви на бавен огън, докато се сварят зеленчуците.
Когато бутчетата изстинат, ги обезкостете и малко преди ястието да е готово, добавете месото. Нарежете магданоза на ситно и също го добавете към яхнията.
Да ви е сладко!