
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо – 12 бр. долно бутче
пармезан – 50 г на люспи
моцарела – 50 г
босилек – 4 листенца пресен
ЗА МАРИНАТА
хималайска сол – на вкус
червен пипер – 1/2 ч.л.
розмарин – 1/2 ч.л.
соев сос – 3 с.л.
розе – 1 к.ч. вино
олио – 4 с.л.
чесън на прах – 1 ч.л.
риган – 1/2 ч.л.
универсална подправка – 1 ч.л. подправка за пиле
соево мляко – 1 к.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и почистваме бутчетата.
В купа смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме с лъжица до еднородна смес.
Едно по едно от бутчетата слагаме в маринатата и го намазваме от всички страни.
След като са овкусени всички бутчета, ги слагаме в йенска тенджера, заливаме ги с останалата марината.
Отгоре поръсваме бутчетата с пармезан на люспи, настърганата моцарела и най-отгоре слагаме листенца от босилек.
Печем нашите пармезанови бутчета в загрята фурна до готовност /около 30 мин/.