
Необходими съставки
пилешки дробчета – 500 г
чушки – 2 – 3 печени – зелена и червена
моркови – 1 брой
гъби – 5 – 6 печурки
доматено пюре – 4 с.л.
червено вино – 50 мл
лук – 2 глави кромид и/или 1 връзка зелен лук
червен пипер – 1 ч. л.
магданоз – за поръсване
черен пипер
чубрица – на вкус
олио – за пържене
Начин на приготвяне
Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.
В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.
Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.
Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.