Пилешки дробчета по селски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • • 500 г пилешки дробчета
  • • 2-3 глави лук
  • • 2-3 бр. чушки
  • • 2-3 бр. моркови
  • • 2-3 бр. домати
  • • 5-6 скилидки чесън
  • • олио
  • • чубрица
  • • магданоз
  • • брашно
  • • 1 ч.ч. вино
  • • сол
  • • черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Дробчетата се измиват и се подсушават. Овалват се в брашно и се слагат в добре намазнена с олио тава. Поставят се в загрята на 250 С фурна и се запичат, докато се нарежат зеленчуците. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на кръгчета, чушките на ивички, а доматите се настъргват. Изважда се тавата с дробчетата, отгоре се слагат всички зеленчуци, подправя се със сол, черен пипер и чубрица, налива се една чаша вино и една чаша вода и се слага отново във фурната. Пече се 30-40 минути. Поднася се поръсено с нарязан пресен магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *