3-4 с. л. зехтин или олио
2 глави лук
3 моркова
1-2 пиперки
4 с. л. соев сос
2 с. л. мед
6 скилидки чесън
700 г пилешко филе
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се запържва в зехтина. Добавят се морковите, нарязани на тънки пръчици и пиперките – на ивици. След като омекнат зеленчуците се слагат соевият сос, медът и счуканият чесън и се налива малко вода.
Когато зеленчуците поемат течността при тях се добавя предварително запърженото в отделен тиган пилешко месо, нарязано на жулиени. Яденето се задушава още малко и се овкусява със сол (около 1 ч.л.) и черен пипер.
Рецептата съдържа продукти за 4 порции.
Време за приготвяне: 45 минути
loading...