Измийте пилешките крилца и след това ги подсушете с лист кухненска хартия. Сложете ги в по-дълбока купа, в която да ви е по-удобно разбъркването.
Нарежете чесънът и пресният магданоз на ситно.
В купата с пилешките крилца, поръсете с подправките. Сложете черен пипер, червен пипер, чесънът, магданозът и съвсем мъничко куркума. Ако искате крилцата да са пикантни, сложете и чили. Ако искате, може да добавите и някоя подправка, изцяло по ваше желание 🙂
Поръсете сол на вкус. Поръсете с олио, колко ви се отпусне от душата 🙂 Направо с ръцете, хубаво разбъркайте крилцата, за да може да се овкусят добре, като се разпределят равномерно всичките подправки!
Покрийте купата с фолио и оставете за поне 1 час в хладилника. През това време, крилцата ще поемат хубаво аромата и вкуса на марината.
Включете фурната да загрява на 200 градуса. След това, изсипете крилцата в тавата и сложете да се пекат, за около 20-30 минути.