Пилешки крилца на фурна

Необходими продукти

  • 1 кг. пилешки крилца
  • 2 скилидки чесън
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Сол на вкус
  • Мъничко куркума
  • Пресен магданоз
  • Олио

Как се приготвя

  1. Измийте пилешките крилца и след това ги подсушете с лист кухненска хартия. Сложете ги в по-дълбока купа, в която да ви е по-удобно разбъркването.
  2. Нарежете чесънът и пресният магданоз на ситно.
  3. В купата с пилешките крилца, поръсете с подправките. Сложете черен пипер, червен пипер, чесънът, магданозът и съвсем мъничко куркума. Ако искате крилцата да са пикантни, сложете и чили. Ако искате, може да добавите и някоя подправка, изцяло по ваше желание 🙂
  4. Поръсете сол на вкус. Поръсете с олио, колко ви се отпусне от душата 🙂 Направо с ръцете, хубаво разбъркайте крилцата, за да може да се овкусят добре, като се разпределят равномерно всичките подправки!
  5. Покрийте купата с фолио и оставете за поне 1 час в хладилника. През това време, крилцата ще поемат хубаво аромата и вкуса на марината.
  6. Включете фурната да загрява на 200 градуса. След това, изсипете крилцата в тавата и сложете да се пекат, за около 20-30 минути.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *