Пилешки късчета с картофено пюре

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г пилешко месо (бяло)
50 г олио
4 с.л. брашно
1 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. бяло вино

за картофеното пюре:
500 г картофи
кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Месото се нарязва на дребни късчета. Овалва се в брашно и се запържва на слаб огън. Разбъркват се месцата докато станат златисти. За да не загори се добавят 100 г вода и бяло вино. След това за вкус се добавят 10-15 г соев сос. Отново се задушават и запържват. Похлупват се с капак, за да се сгъсти соса. Предварително се подготвя картофеното пюре. Оформяме го като каре. Поставяме късчетата върху пюрето. Само върху тях настъргваме кашкавал.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *