НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 г пилешко месо (бяло)
50 г олио
4 с.л. брашно
1 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. бяло вино
за картофеното пюре:
500 г картофи
кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на дребни късчета. Овалва се в брашно и се запържва на слаб огън. Разбъркват се месцата докато станат златисти. За да не загори се добавят 100 г вода и бяло вино. След това за вкус се добавят 10-15 г соев сос. Отново се задушават и запържват. Похлупват се с капак, за да се сгъсти соса. Предварително се подготвя картофеното пюре. Оформяме го като каре. Поставяме късчетата върху пюрето. Само върху тях настъргваме кашкавал.
loading...