
Необходими продукти:
- пилешко месо 500 грама охлядено бяло
- чесън 1 чаена лъжица на прах
- пушен червен пипер 1 чаена лъжица
- черен пипер 1/2 чаена лъжица
- кисело мляко 1 чаена чаша
- галета 1/2 чаена чаша
- олио 1 чаена чаша
Начин на приготвяне
- Първата стъпка от рецептата за пилешки пуканки е подготовката и изборът на пилешкото месо. Най-добре е да ползвате охладено бяло пилешко месо . Нарязвате месото на малки парченца. Имайте предвид, че парченцата пилешко трябва да са по-малки от стандартния размер за пилешки хапки.
- Поставяте нарязаното пилешко месо в купа, поръсвате го с предвидените подправки, както и с 1 чаена лъжица сол, след което разбърквате добре. Добавяте и киселото мляко и отново разбъркате. Оставяте месото да престои в тази марината поне половин час, а може и за цяла нощ, като съхранявате в хладилник.
- Изсипвате галетата в чиния и сгорещявате олиото в тиган. Изваждате пилешките късчета от хладилника и всяко едно от тях овалвате добре и в галетата, след което пържите в сгорещеното олио от всички страни до придобиване на апетитен златист цвят. Може да приготите пилешките пуканки и на фурна, за да спестите някоя друга калория.supichka.com