Пилешки пържоли на тиган

Небходими продукти:

  • 1 кг пилешко филе
  • 1 лимон
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • черен пипер
  • 1 стрък пресен розмарин

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да измиете старателно пилешкото филе с хладка вода и да го подсушите с домакинска хартия. След това го нарежете на малки пържолки със средна дебелина. Не бива да бъдат нито прекалено тънки, нито прекалено дебели.

Вече нарязаното месо поставете в дълбока купа.

Към него добавете зехтина, сока от изстискания лимон, пресованите скилидки чесън, черен пипер на вкус и накъсания розмарин.

Разбъркайте месото много добре, така че маринатата да го облее отвсякъде.

После покрийте купата плътно със стреч фолио и оставете месото в хладилник за поне 1 час. Ако имате повече време, пържолките могат да се мариноват и по-дълго.

Загрейте на котлона грил тиган, намазан с малко зехтин.

Сложете част от пържолите на разстояние една от друга в него.

Печете по точно 3 минути от всяка страна. Това е идеалното време месото да се сготви, но да остане същевременно крехко, а не жилаво, да бъде сочно и богато на приятни аромати.

Можете да поднесете пържолките в компанията на печени картофи, картофи соте или пък задушени зеленчуци. Източник: vkusotii.dir.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *