Пилешки сач

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • пилешко месо – 500 г без кости
  • моркови – 2 броя
  • чушки – 1 зелена и 1 червена пиперки
  • лук – 3 глави, средни
  • кашкавал – 100 г пушен
  • сметана – 250 мл готварска
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз пресен, накълцан
  • масло – 1 пакетче, малко
  • картофи – 2 – 3 броя

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Намажете сача обилно с олио и го сложете да се загрее. Нарежете пилешкото на парчета, чушките – на ленти, лука и морковите – на колелца или полумесеци, а картофите – на тънки филии, след като ги обелите.

Върху загряния сач сипете пилешкото, разбъркайте, докато се запържи равномерно. Щом е готово, се прехвърля в друг съд, а в сача се сипват зеленчуците.

Разбърквайте ги и на няколко пъти добавете предварително разтопеното масло. Щом омекнат хубаво, върнете пилешкото при тях и разбъркайте добре.

Сипете сметаната и настъргания кашкавал. Оставете за още 2 минути на котлона, докато сметаната се разпредели равномерно. Поднесете горещия пилешки сач, поръсен с накълцан магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *