
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- пилешко месо – 500 г без кости
- моркови – 2 броя
- чушки – 1 зелена и 1 червена пиперки
- лук – 3 глави, средни
- кашкавал – 100 г пушен
- сметана – 250 мл готварска
- сол
- черен пипер
- магданоз пресен, накълцан
- масло – 1 пакетче, малко
- картофи – 2 – 3 броя
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намажете сача обилно с олио и го сложете да се загрее. Нарежете пилешкото на парчета, чушките – на ленти, лука и морковите – на колелца или полумесеци, а картофите – на тънки филии, след като ги обелите.
Върху загряния сач сипете пилешкото, разбъркайте, докато се запържи равномерно. Щом е готово, се прехвърля в друг съд, а в сача се сипват зеленчуците.
Разбърквайте ги и на няколко пъти добавете предварително разтопеното масло. Щом омекнат хубаво, върнете пилешкото при тях и разбъркайте добре.
Сипете сметаната и настъргания кашкавал. Оставете за още 2 минути на котлона, докато сметаната се разпредели равномерно. Поднесете горещия пилешки сач, поръсен с накълцан магданоз.