Необходими продукти:
- 500 г пилешко месо
- • 2 бр. моркови
- • 2-3 бр. чушки
- • 3-4 глави лук
- • около 50-100 г кашкавал (пушен)
- • 250 мл готварска сметана
- • сол
- • черен пипер
- • копър или магданоз
- • 125 г масло
- • олио за намазване на сача
- • 2-3 бр. картофи
Начин на приготвяне:
Сачът се слага на котлона да се загрее, намазан обилно с олио. Пилешкото месо се реже на малки парчета (в каквато форма желаете). Чушките се режат на лентички или колелца, лукът и морковите също на колелца. Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки. Когато сачът хубаво се е загрял се слага първо пилешкото месо и се разбърква, за да се изпече равномерно. Когато стане готово се маха от сача и се слага в друг съд. Тогава в сача се слагат всички зеленчуци. Върху тях на 3-4 пъти се сипва от предварително разтопеното масло и се задушават докато омекнат хубаво. Щом станат почти готови, към тях се прибавя отново месото и хубаво се разбърква. Върху всичко се поръсва настърган кашкавал и се изсипва сметаната. Оставя се 1-2 минути още на котлона, докато сметаната да се разлее навсякъде по сача. Поднася се поръсен с копър или магданоз.