Пилешки сърца в масло на тиган

Необходими продукти:

  • пилешки сърца 500 гр
  • краве масло 3 супени лъжици
  • дафинов лист 2 броя
  • червен пипер 1 чаена лъжица
  • черен пипер 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Както е известно, сърцето е мускул, което пък означава, че не е много крехко, затова и задължително трябва да бъде подложено на предварителна обработка. Измивате добре пилешките сърца и ги варите заедно с дафиновия лист и ½ чаена лъжица сол около 30 минути, след което ги отцеждате добре. Най-добре е да ползва охладени сърца, а ако ползвате замразе задължително трябва да се размразят преди варене. В противен случай, ще останат жилави.

В сгорещеното масло изсипвате отцедените пилешки сърца и ги задушавате за десетина минути. Накрая добавяте червения и черния пипер и задушавате за още около минута, като разбърквате добре, за да могат всички сърчица да се овкусят добре. Важно е да не пържите дълго сърцата след като добавите червения пипер, тъй като той бързо прегаря и придава нежелан горчив вкус. supichka.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *