Необходими продукти:
- За 2 порции:
- • 300 г пилешко филе
- • брашно за овалване
- • 50 г масло
- • 2 с.л. зехтин (олио)
- • 3-4 скилидки чесън
- • 100 мл бяло вино или вода (или наполовина вино и вода)
- • черен пипер и лют червен пипер, сол
- • пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Месото се измива, подсушава и нарязва на хапки с дебелина около 2 сантиметра. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер. Овалват се в брашно, като всяко парче се изтупва добре, за да падне излишното брашно. Оставят се около половин час на хладно, за да може брашното да поеме от влагата на месото и след това при пържене да не загори.
Загряват се маслото и зехтина (олиото) и пилешките хапки се запържват на умерена температура. Пържат се по 4-5 минути от двете страни.
Добавя се чесъна, нарязан на ситно или на филийки, запържва се 1- минути и се прибавя виното/водата. Ври на умерена температура, докато сосът започне да се сгъстява. Пробва се на сол.
При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.receptite.com