Пилешки хапки в чеснов сос

Необходими продукти:

  • За 2 порции:
  • • 300 г пилешко филе
  • • брашно за овалване
  • • 50 г масло
  • • 2 с.л. зехтин (олио)
  • • 3-4 скилидки чесън
  • • 100 мл бяло вино или вода (или наполовина вино и вода)
  • • черен пипер и лют червен пипер, сол
  • • пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Месото се измива, подсушава и нарязва на хапки с дебелина около 2 сантиметра. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер. Овалват се в брашно, като всяко парче се изтупва добре, за да падне излишното брашно. Оставят се около половин час на хладно, за да може брашното да поеме от влагата на месото и след това при пържене да не загори.
Загряват се маслото и зехтина (олиото) и пилешките хапки се запържват на умерена температура. Пържат се по 4-5 минути от двете страни.
Добавя се чесъна, нарязан на ситно или на филийки, запържва се 1- минути и се прибавя виното/водата. Ври на умерена температура, докато сосът започне да се сгъстява. Пробва се на сол.
При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.receptite.com

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *