Пилешки хапки в чеснов сос

Необходими продукти:

  • За 2 порции:
  • • 300 г пилешко филе
  • • брашно за овалване
  • • 50 г масло
  • • 2 с.л. зехтин (олио)
  • • 3-4 скилидки чесън
  • • 100 мл бяло вино или вода (или наполовина вино и вода)
  • • черен пипер и лют червен пипер, сол
  • • пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Месото се измива, подсушава и нарязва на хапки с дебелина около 2 сантиметра. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер. Овалват се в брашно, като всяко парче се изтупва добре, за да падне излишното брашно. Оставят се около половин час на хладно, за да може брашното да поеме от влагата на месото и след това при пържене да не загори.
Загряват се маслото и зехтина (олиото) и пилешките хапки се запържват на умерена температура. Пържат се по 4-5 минути от двете страни.
Добавя се чесъна, нарязан на ситно или на филийки, запържва се 1- минути и се прибавя виното/водата. Ври на умерена температура, докато сосът започне да се сгъстява. Пробва се на сол.
При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.receptite.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *