Пилешки шницели

Необходими продукти:

  • 1,2 кг пилешки гърди (пилешко филе)
  • 3 яйца
  • 250 грама брашно
  • 150 грама галета
  • черен пипер на вкус
  • 1 лъжичка лют червен пипер
  • сол на вкус
  • олио за пържене (дъното на тигана да е покрито с поне с 1см мазнина)
  • лимон за овкусяване- по желание

Начин на приготвяне:

Всяка пеперуда от пилешките гърди разрежете на две части и всяко парче го срежете по средата до получаване на тънка пържола. Така подготвените пържолки ги начукайте с дървен чук и ги посолете. Овкусете ги с черен пипер. В една купа разбийте яйцата. Във втора купа смесете галетата, брашното и лютия червен пипер.

Овалвайте вашите пилешки шницели първо във сместа с галетата, после в яйцето и после пак в сместа с галетата.

Изпържете в нагорещен тиган до златисто от двете страни.

Готовите пилешки шницели слагайте в чиния върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Сервирайте си от вашите пилешки шницели с гарнитура прясна салата или задушени картофки.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *