Пилешко бутче в еър фрайър

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – брой по желание
червен пипер
черен пипер
сол
олио
соев сос

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бутчетата се измиват и се подсушават с кухненска хартия.

Поръсваме щедро от подправките и втриваме. Следва малко соев сос и олио и отново втриваме в пилето.

Слагаме си хартия за печене на дъното на фрайъра. Ползвам обикновена хартия на листи и я режа на по-малки парчета, за да пасне на дъното. Може и без хартия, но мисля, че ще изсъхне малко повече от необходимото.

Докато хартията събира малко количество мазнина и месото се готви в нея и остава по-сочно и едновременно хрупкаво отвън.

Пускаме програма за пиле, моята е автоматично 220 °C за 20 мин. Изпълних я, като на 10-тата минута обърнах бутчето. След това пуснах още 10 минути, на 5-тата отново го обърнах.

И ето така вашето пилешко бутче в еър фрайър е готово и иска да бъде поднесено със сезонна салата 🙂

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *