Пилешко ризото

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • пилешко месо – 200 гр.
  • гъби – 200 гр.
  • ориз – 200 гр.
  • царевица – 100 гр.
  • броколи – 100 гр.
  • моркови – 50 гр.
  • магданоз
  • пармезан – 60 г настърган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Запържват се месото, гъбите, а царевицата, броколите и морковите се задушават. Добавя се измития и отцеден ориз. Разбърква се и се започва да се долива топла вода на порции. След като оризът попие – се долива нова порция. Вари се до омекване на ориза, като трябва да добавите около 3-4 ч.ч. вода.

Готовото ризото се запарва под капак за 10-15 минути или се поднася веднага с настърган пармезан и малко магданоз

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *