Пилешко с броколи и сос бешамел

Продукти

800 г пилешко
400 г замразени броколи
500 мл прясно мляко
1 ч.ч. бульон от свареното пиле
2-3 с.л. брашно
50 г масло
3 с.л. галета
1 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер
100 г кашкавал

Начин на приготвяне

Броколите с гореща вода се слагат на котлона за 5 минути да поврат и се отцеждат. Пилешкото се сварява в подсолена вода, бульонът се прецежда и се отделя 1 ч.ч. за соса. В тава се нарежда пилешкото месо, овкусено със сол, черен, червен пипер и се поръсва с галета. Добавят се и броколите.

Приготвя се соса. В тиган слагаме масло да се разтопи. Сипва се 2-3 с.л. брашно. С тел се бърка да се запържи за кратко. Бавно сипваме прясното мляко, после и бульона. Овкусяваме със сол и черен пипер, бъркаме да се сгъсти. Ако е много гъсто, се разрежда малко с бульон.

Кашкавалът се настъргва. Половината се смесва със соса. С лъжица сипваме соса върху пилешкото и броколите. Отгоре поръсваме с останалия кашкавал. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути да се зачерви. Поднасяме с чаша червено вино.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *