НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко филе – 500 г
печурки – 250 г гъби
топено сирене – 100 г натурално
брашно
черен пипер
червен пипер
сол
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилешкото се нарязва на малки пилешки пържолки и се овкусява с зехтин, червен пипер и черен пипер. Оставя се да престои 1 час.
Пържолките се изпичат на тиган скара и се поставят равномерно в тава.
Сос:
Гъбите се измиват и нарязват. Слагаме малко олио на дъното на тиган и след като е загряло добавяме гъбите, за да се запържат за 10 минути.
След това добавяме 200 мл вода към гъбите и оставяме да се варят за 10 минути.
Добавяме към гъбите топеното сирене, 4 с.л брашно и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме да ври 2-3 минути.
След като сосът е готов, заливаме пилешкото с гъби с него и поставяме във фурна за 20 минути.