
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- пилешко месо – 400 г
- тиквички – 1 бр. малка
- праз – 1 стрък
- моркови – 1 бр
- гъби – 400 г
- черен пипер – 2 щипки
- сол – на вкус
- чубрица – 2 ч.л
- червен пипер – 2 щипки
- яйца – 4 бр.
- кисело мляко – 1/2 кофичка
- брашно – 1 с.л.
- протеин – 1 с.л. (по желание)
- олио – 20 мл
- кашкавал – 100 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете пилешкото месо от ципите и го нарежете на не много големи кубчета.
Тиквичката измийте и нарежете на дребно. Моркова обелете и настържете. Гъбите нарежете на филийки. Праза нарежете на ситно.
Овкусете пилешкото месо със сол, черен и червен пипер, чубрица и малко олио.
Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера и сложете праза и морковите да се задушат.
След това добавете гъбите и тиквичките и гответе още няколко минути.
Накрая добавете пилешкото и разбъркайте.
Овкусете с подправките, добавете малко вода и гответе под капак на тих огън до пълната готовност на всички продукти.
През това време в купа чукнете яйцата, разбийте с щипка сол. Добавете киселото мляко, брашното и протеина и разбъркайте хубаво.
След като всички продукти са се сготвили добре, ги прехвърлете в правоъгълна форма за хляб и залейте със заливката.
Отгоре върху заливката сложете настъргания кашкавал. Сложете запеканката с пиле в предварително загрята на 180 градуса фурна и запечете до приятен златист загар.