Пилешко с гъби и праз със заливка

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете пилешкото месо от ципите и го нарежете на не много големи кубчета.

Тиквичката измийте и нарежете на дребно. Моркова обелете и настържете. Гъбите нарежете на филийки. Праза нарежете на ситно.

Овкусете пилешкото месо със сол, черен и червен пипер, чубрица и малко олио.

Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера и сложете праза и морковите да се задушат.

След това добавете гъбите и тиквичките и гответе още няколко минути.

Накрая добавете пилешкото и разбъркайте.

Овкусете с подправките, добавете малко вода и гответе под капак на тих огън до пълната готовност на всички продукти.

През това време в купа чукнете яйцата, разбийте с щипка сол. Добавете киселото мляко, брашното и протеина и разбъркайте хубаво.

След като всички продукти са се сготвили добре, ги прехвърлете в правоъгълна форма за хляб и залейте със заливката.

Отгоре върху заливката сложете настъргания кашкавал. Сложете запеканката с пиле в предварително загрята на 180 градуса фурна и запечете до приятен златист загар.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *