НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
450 г пилешки гърди
200 г кашкавал
200 г топено сирене
150 мл готварска сметана (да не е сладка)
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 ч.л. черен пипер
1 щипка индийско орехче
сол на вкус
олио
копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филето се нарязва на жулиен и се запържва до златисто в предварително загрято олио. Кашкавалът се настъргва и се добавя към пилешкото. Разбърква се и когато се разтопи се добавя топеното сирене. Отново се разбърква и се подправя със солта, черния пипер и индийското орехче. Сипват се готварската сметана и разтвореният в 400-500 мл вода бульон. Оставя се на слаб огън и се разбърква от време на време докато сосът се посгъсти. Ястието може да се поднесе украсено с копър.
loading...