Пиле ала жулиен

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – 4 бр.
кисели краставички – 10 бр.
бекон – 200 г пушен
сметана – 800 мл течна 20% масленост
бульон – 2 ч.ч. пилешки
черен пипер – 1/2 ч.л.
сол – 1 ч.л
червен пипер – 1 ч.л.
кашкавал – 150 г
магданоз – ½ връзка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За пиле ала жулиен почистете пилешкото и разполовете на горни и долни бутчета.

Сложете ги в тава, поръсете с червен пипер и малко сол. Сипете пилешкия бульон, загрейте фурната на 180 градуса и печете бутчетата до златист цвят за около 45 мин. Извадете и оставете да се охладят.

Нарежете краставичките и бекона на жулиени.

Сложете тиган на котлона и загрейте, поставете жулиените бекон в загрят сух тиган и запържете до златисто – кафяв цвят. Мазнина не ви трябва, при нагряване беконът ще пусне мазнина. Преди готовност добавете в тигана и краставичките, разбъркайте, гответе минута, две и махнете от котлона.

Вземете тава, сложете на дъното бекона и краставичките, отгоре подредете печените бутчета.

В купа сипете сметаната, рендосайте половината кашкавал и сипете чаша от отделилия се бульон от печенето на месото. Разбъркайте, подправете с черен пипер и ако е необходимо, посолете на вкус.

Тази смес сипете в тавата върху месото, отгоре завършете, като настържете останалия кашкавал.

Запечете ястието за 20 – 30 мин на 180 градуса до сгъстяване на соса.

Накрая преди поднасяне поръсете със свеж магданоз.

Вкусни моменти: Опитах се да направя нещо подобно на пиле жулиен, но пилешкото оставих с костта и ползвах бутчета. Получи се голяма вкусотия и ми хареса повече от жулиен с пилешко филе.

За тази рецепта препоръчвам домашно пилешко, аз нямах и си купих от пилешките разфасовки от пилета, хранени с царевица – малко по-скъпи са, но сравнително по-качествени. Задължително си пригответе и домашнопечен хляб, защото сосчето е идеално за топене. Да ви е вкусно!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *