Пиле в палачинка

Необходими продукти:

  • За палачинките
  • яйца 3 броя
  • прясно мляко 2 чаени чаши
  • вода 1 чаена чаша
  • брашно 2 чаени чаши
  • сол 1/2 чаена лъжица
  • захар 1/2 чаена лъжица
  • краве масло 1 чаена лъжица
  • За плънката
  • пилешко месо 300 грама
  • гъби 200 грама
  • кисели краставички 5 броя
  • топено сирене 100 грама
  • краве масло 1 чаена лъжица
  • мащерка 1 чаена лъжица
  • кашкавал 100 грама

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Избирате качествено пилешко, като например пилешко бяло месо  от Лудогорско пиле. Може да ползвате и пилешки бутчета, или друго пилешко месо, каквото имате под ръка. Варите го добре в подсолена вода до пълно сваряване, след което го отцеждате от водата и оставяте да изстине. Сместа за палачинките приготвяте по стандартен начин следвайки рецепта за палачинки, като разбивате яйцата със захарта и солта, добавяте водата и прясното мляко, а накрая малко по малко и брашното до получаване на хомогенна смес.
  2. Докато пилешкото месо се вари, приготвяте палачинките. Сгорещете тиган с незалепващо покритие, намажете го с малко от кравето масло и изсипете един черпак от сместа за палачинки. Изпечете палачинките за по няколко минути от двете страни. Палачинките трябва да изстинат добре преди да ги завиете.Свареното пилешко месо нарежете на ситно, на ситни кубчета нарежете и гъбите, след което ги запържете в краве масло за няколко минути, докато гъбите намалят обема си. В топлата смес добавете топеното сирене, ½ чаена лъжица сол и мащерката, а накрая и нарязаните на ситно кисели краставички и разбъркайте.
  3. Във всяка палачинка сложете от сместа и завийте на рулце. Намажете малка тавичка с масло и наредете завитите палачинки, поръсете с нарязания кашкавал и запечете с предварително загрята на 160 градуса фурна за 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи и леко се запече. Друг вариант да добавите настърганият кашкавал в сместа, да сложите плънка в във всяка палачинка и да ги завържете на малки вързопчета, които да запечете за десетина минути.supichka.com

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *