Пиле Жулиен

Необходими продукти:

  • 1/2 кг пилешко филе
  • 300 г кисели краставички
  • 250 мл. готварска сметана
  • 200 г гъби
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. босилек
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе (1/2 кг) и киселите краставички (300 г) се нарязват на жулиени (тънки ивички). Гъбите (200 г) се измиват и се нарязват на полумесеци.

Месото се запържва от всички страни до златисто в сгорещеното олио (3 с.л.) и се овкусява със сол и черен пипер (1/2 ч.л.). Щом се позлати, към него се добавят гъбите и киселите краставички.

Щом гъбите се задушат, се добавя сушеният босилек (1 ч.л.). Ястието къкри на котлона за още две минути.

Накрая се добавя течната готварска сметана (250 мл.). Разбърква се, докато течността се сгъсти.

Пиле Жулиен се сервира горещо.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *