Пиле лютика

Необходими продукти:

  • пилешко месо 1 кг
  • чушка/пиперка 12 броя печени
  • люти чушки 3 броя печени
  • лук 2 броя
  • домати 1 кг
  • краве масло 30 грама
  • магданоз 1/2 връзка
  • черен пипер 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

  1. Първата стъпка от рецептата за пиле лютика е изборът на продуктите. Избирате печени чушки/пиперки, които са консервирани без оцет. Що се отнася до пилето, то за рецептата за пиле лютика можете да ползвате всякакво пилешко месо – както да разфасовате и направите на парчета цяло пиле, така и да ползвате само бяло пилешко месо.
  2. В дълбок тиган или тенджера сгорещете маслото, след което запържете парчетата пилешко месо за по няколко минути от всички страни, след което го извадете. Добавете в тигана нарязания на ситно лук, а след 2-3 минути и нарязаните на ленти печени чушки, заедно с ½ чаена лъжица сол. Добавяте и лютите чушлета, които може да са както пукани люти чушлета, така и сурови. След още 3-4 минути добавете нарязаните на ситно домати, които може да замените и с домати от консерва.
  3. След като сосът заври добавяте и пилето. Оставяте да къкри на слаб огън за около 20-30 минути, докато сосът се сгъсти, а пилето е напълно сготвено.

Преди сервиране поръсвате всяка порция пиле лютика с прясно нарязан магданоз.supichka.com

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *