Пиле на сол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пиле – 1 цяло
морска сол – 1 кг
сол – на вкус за посоляване на пилето

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер.

Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар.

Не се обръща! След като е готово, се изважда от фурната и се прехвърля в друг съд, а солта се изхвърля.

За мен това е перфектното печено пиле.

Натурален вкус, солта поддържа равномерно топлината и пилето се изпича великолепно.

Пада само от кокала месцето му!

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *