Необходими продукти:
- 1 бр. пиле (кокошка, патица, пуйка) около 1 кг
- • 6 с.л. олио
- • 3 глави лук
- • 1 с.л. доматено пюре
- • 1 с.л. брашно
- • 1 ч.л. червен пипер
- • 1 ч.ч. вино
- • 3-4 бр. моркови
- • 1 глава целина
- • 250 г гъби
- • 200-250 г грах
- • 2-3 бр. картофи
- • 5-6 бр. домати
- • магданоз
Начин на приготвяне:
Птицата се изчиства, измива и нарязва на късове. Месото се запържва в 3 с.л. олио и когато се зачерви, в същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук, доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Залива се с гореща вода и виното и се вари на умерен огън. Отделно в 3 с.л. олио се задушават морковите и целината, нарязани на дребни кубчета и се изсипват към яденето. Слагат се гъбите и картофите, нарязани на едро и грахът. Щом и те се полусварят, се добавят едро нарязаните домати. Преди да се поднесе яденето, се поръсва със ситно нарязания магданоз.receptite.com
loading...