
Необходими продукти:
- 1 бр. пиле
- • 2 с.л. (20 мл) зехтин
- • 100 г гъби
- • 1 глава кромид лук
- • 1 скилидка чесън
- • 1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
- • 250 г домати
- • 1 с.л. (10 г) доматено пюре
- • майорана
- • щипка захар
- • магданоз
- • черен пипер
- • сол
Начин на приготвяне:
Почистеното пиле се разрязва на четвъртинки, посолява се, поръсва се черен пипер и се изпържва в сгорещен зехтин. Прибавят се ситно нарязаните лук и чесън, порциите се обръщат порциите и се пържат 7 минути. Прибавя се виното и се вари, докато се изпари до половината. Поставят се попарените, обелени и нарязани на кубчета домати, доматеното пюре, щипка захар, щипка майорана и се задушава под похлупак около 20 минути. Прибавят се нарязаните на парченца гъби и се задушава без похлупак, докато пилето и гъбите омекнат, а доматите станат на сос. Преди поднасяне ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.