Пиле по ловджийски

Необходими продукти:

  • 1 бр. пиле
  • • 2 с.л. (20 мл) зехтин
  • • 100 г гъби
  • • 1 глава кромид лук
  • • 1 скилидка чесън
  • • 1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
  • • 250 г домати
  • • 1 с.л. (10 г) доматено пюре
  • • майорана
  • • щипка захар
  • • магданоз
  • • черен пипер
  • • сол

Начин на приготвяне:

Почистеното пиле се разрязва на четвъртинки, посолява се, поръсва се черен пипер и се изпържва в сгорещен зехтин. Прибавят се ситно нарязаните лук и чесън, порциите се обръщат порциите и се пържат 7 минути. Прибавя се виното и се вари, докато се изпари до половината. Поставят се попарените, обелени и нарязани на кубчета домати, доматеното пюре, щипка захар, щипка майорана и се задушава под похлупак около 20 минути. Прибавят се нарязаните на парченца гъби и се задушава без похлупак, докато пилето и гъбите омекнат, а доматите станат на сос. Преди поднасяне ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *