Пиле по мексикански

Необходими продукти:

  • пилешко филе – 500 г
  • лук – 1 глава, средна
  • чушки – 3 бр. зелена, жълта и червена
  • царевица – 4 с.л. сладка, от консерва
  • моркови – 2 с.л. фино настърган
  • целина – 1 с.л. равна, на прах
  • чесън – 2 – 3 щипки, на прах
  • джинджифил – 2 щипки
  • кайенски пипер – 1/3 ч.л.
  • сол – на вкус
  • кашкавал – за поръсване
  • олио – 4 с.л.

Начин на приготвяне:

Налълцайте лука и чушките и ги запържете в сгорещената мазнина до омекване и много лек загар. Добавете фино настърганите моркови.

Нарежете пилешкото филе на кубчета или жулиени, както ви харесва. Прибавете към зеленчуците и пържете 2-3 минути, разбърквайки до побеляване на месото.

Налейте 1/2 чаша вода, сипете джинджифила, черния и кайенския пипер, чесъна, сол на вкус и целината. Гответе 5 минути при периодично разбъркване. Това време е достатъчно, за да се сготви месото и остане крехко. Ако сте го нарязали на по-едро, може да има нужда от малко повече време, но внимавайте да не го пресушите.

Добавете царевицата, разбъркайте и поднесете пилето по мексикански с настърган кашкавал.gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *