
Необходими продукти:
- пилешко филе – 500 г
- лук – 1 глава, средна
- чушки – 3 бр. зелена, жълта и червена
- царевица – 4 с.л. сладка, от консерва
- моркови – 2 с.л. фино настърган
- целина – 1 с.л. равна, на прах
- чесън – 2 – 3 щипки, на прах
- джинджифил – 2 щипки
- кайенски пипер – 1/3 ч.л.
- сол – на вкус
- кашкавал – за поръсване
- олио – 4 с.л.
Начин на приготвяне:
Налълцайте лука и чушките и ги запържете в сгорещената мазнина до омекване и много лек загар. Добавете фино настърганите моркови.
Нарежете пилешкото филе на кубчета или жулиени, както ви харесва. Прибавете към зеленчуците и пържете 2-3 минути, разбърквайки до побеляване на месото.
Налейте 1/2 чаша вода, сипете джинджифила, черния и кайенския пипер, чесъна, сол на вкус и целината. Гответе 5 минути при периодично разбъркване. Това време е достатъчно, за да се сготви месото и остане крехко. Ако сте го нарязали на по-едро, може да има нужда от малко повече време, но внимавайте да не го пресушите.
Добавете царевицата, разбъркайте и поднесете пилето по мексикански с настърган кашкавал.gotvach.bg