Пиле по турски

Необходими продукти:

  • 1 бр. пиле с дреболиите
  • • 1 малка глава лук
  • • 40 мл олио
  • • 100 г ориз
  • • сол, черен пипер
  • • магданоз
  • • масло
  • • 1 бр. жълтък
  • • 100 г сметана

Начин на приготвтяне:

Настъргания лук се запържва в олиото, добавят се дреболиите от пилето. След 5 минути се слага ориза и се запържва. Добавят се сол, черен пипер и вода. Задушава се до омекване и се прибавя магданоз. С получената смес се пълни пилето. Пилето се намазва отвън с масло, запича се във фурна, като се полива със соса, който изтича. След като е готово, се намазва с жълтъка, разбит в сметаната, подправен със сол и черен пипер. Запича се до образуване на златиста коричка.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *