НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – 5 бр. или цяло пиле, разрязано през гърдите
олио – 1 с.л.
майонеза – 200 г
горчица – 1 с.л.
соев сос – 1 с.л.
джинджифил – 2 – 3 щипки
чили – 2 – 3 щипки
чесън – 1 скилидка
бяло вино – 1/2 ч. ч.
суха мащерка
сол
черен пипер – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилешкото месо се надупчва с остър нож от всички страни, за да се овкуси по-добре от маринатата.
За маринатата в купа се смесват майонезата, горчицата, соевият сос, мащерката, джинджифила, чилито, пресованата скилидка чесън, черния пипер и солта и се разбърква.
С получената смес за мариноване се намазват пилешките бутчета и се слагат в тавичка с постлана на дъното хартия за печене, намазана с олиото. Отгоре се разпределя остатъкът от маринатата за пиле.
Налива се виното, тавичката се покрива с лист алуминиево фолио и пилешкото се пече до готовност, в предварително загрята на 200 градуса фурна, средна решетка и включен вентилатор.
Няма такава коричка…, а отделилото се в тавичката сосче е божествено, невероятно вкусно!
Бон апети с това неустоимо пиле по френски!