Пиле с лимон и чесън на скара

Необходими продукти:

4 пилешки гърди без кожа

2 лимона, единият нарязан на тънки резени, другият изцеден

4 скилидки чесън, смачкани

2 с.л. зехтин

Сол и прясно смлян черен пипер

Няколко клонки пресен розмарин

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете изцедения лимонов сок, зехтина, чесъна, солта и пипера. Поставете пилешките гърди в маринатата и оставете да престои поне един час в хладилник. Загрейте скарата и гответе пилето от всяка страна по 6-7 минути или докато се изпече добре. Сервирайте пилето украсено с резени лимон и розмарин.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *