Пиле с ориз

Необходими продукти:

2-3 броя цели пилешки бутчета

200 г ориз

20 г масло

олио

1 глава лук

вода

100 мл бяло вино

2-3 скилидки чесън

сол на вкус

Начин на приготвяне:

За да стане по-вкусен и да не се слепи, препоръчваме ви да накиснете ориза в гореща вода за около час.

През това време нарежете лука на едро, скилидките чесън на по-дребно. Почистете и измийте бутчетата, а след това ги овкусете.

Разтопете маслото на слаб огън в подходящ тиган. Сложете бутчетата да се запържат, обърнати с кожата на долу. След около 5 минути ги обърнете и пържете още 4-5 минути. Извадете месото и го оставете настрана да изстива.

След това запържете лука и чесъна за 2-3 минутки. Добавете виното и ориза. Сложете капака и задушете за няколко минути.

Прехвърлете ориза в подходяща тава и подредете бутчетата. Залейте с малко вода, така че да се покрият всички съставки.

Печете ястието на 200 градуса около 40 минути.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *