Пиле с ориз и гъби на фурна

Необходими продукти:

  • лук – 2 глави
  • чесън – 3 скилидки
  • олио – 80 мл
  • пилешки бутчета – 600 г долни
  • печурки – 250 г
  • ориз – 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • куркума
  • магданоз

Начин наприготвяне:

Пилешките бутчета сложете в тенджера с вода и отпенвайте. В момента на завиране оставете за 5 минути, за да се отдели белтъкът (пяната).

Запържвате ситно нарязания лук и чесън с олиото. Добавете почистения и измит през няколко води ориз.

Разбърквайте непрекъснато, докато оризът се запечата, така по време на готвенето няма да се слепи.

Долейте топла вода, докато се покрие ориза, оставете за 5-6 минути.

Почистените, нарязани и измити гъби се добавят към ястието.

Овкусява се и се добавя още вода и се оставя за още 5 минути, докато се абсорбира течността. Поръсва се с ситно нарязан магданоз.

Така приготвеният ориз се прехвърля в тава с диаметър 28 см и върху него се подреждат бутчета.

Покрива се с алуминиево фолио и оризът се пече в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

Пилето с ориз и гъби на фурна е готово. gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *