Необходими Съставки
пилешко месо – 1 кг.
яйца – 2 бр.
кисело мляко – 50 гр.
брашно – 4 с. л.
олио – 30 гр.
черен пипер – 2 гр.
Начин на приготвяне
Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.
В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 – 6 мин.
След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.
loading...