Пиле фрикасе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешко месо – 1 кг
яйца – 2 бр
кисело мляко – 50 гр
брашно – 4 с.л.
олио – 30 мл (2 с.л.)
черен пипер – 2 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 – 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Можете да сервирате готовото фрикасе с ориз.

https://recepti.gotvach.bg/r-149-%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B5_%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *