
- Необходими продукти:
- 4 порции пилешко месо ( 2 бр. пилешко филе тип Пеперуда без кожа)
- 4-5 с. л. олио
- 1 глава лук (3-4-5 стръка пресен лук)
- 1 червена пиперка
- 1 средно голям морков
- 2-3 скилидки чесън
- 100 мл. бяло вино
- 200 г. домати от консерва (1 среден домат, настърган)
- 3-4 средни картофа
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 ч. л. девисил
- 1 ч. л. царевично нишесте, разтворено в 50 мл. вода
- магданоз за поръсване
- вода, бульон около 500-600 мл.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и се запържва в тенджера за 2-3 минути в сгорещеното олио. Добавят се лука, чесъна, моркова и пиперката, нарязани на ситно. Запържват се заедно с пилето за 3-4 минути и се добавя виното. Изчаква се 2-3 минути да се изпари виното и се добавят доматите, червения пипер, картофите и девисила. Овкусява се със сол и щипка млян черен пипер.
Залива се с топла вода (бульон) колкото да се покрият продуктите и след като заври, температурата на котлона се намаля и яхнията се оставя да къкри на тих огън около 25-30 минути докато картофите са готови.
Ако прецените, че сосът ви има нужда от сгъстяване, добавете царевичното нишесте, разтворено в студена вода, оставете да къкри около минута, дръпнете от огъня и добавете нарязания магданоз.