Пиле яхния с картофи

  • Необходими продукти:
  • 4 порции пилешко месо ( 2 бр. пилешко филе тип Пеперуда без кожа)
  • 4-5 с. л. олио
  • 1 глава лук (3-4-5 стръка пресен лук)
  • 1 червена пиперка
  • 1 средно голям морков
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 мл. бяло вино
  • 200 г. домати от консерва (1 среден домат, настърган)
  • 3-4 средни картофа
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. девисил
  • 1 ч. л. царевично нишесте, разтворено в 50 мл. вода
  • магданоз за поръсване
  • вода, бульон около 500-600 мл.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на хапки и се запържва в тенджера за 2-3 минути в сгорещеното олио. Добавят се лука, чесъна, моркова и пиперката, нарязани на ситно. Запържват се заедно с пилето за 3-4 минути и се добавя виното. Изчаква се 2-3 минути да се изпари виното и се добавят доматите, червения пипер, картофите и девисила. Овкусява се със сол и щипка млян черен пипер.

Залива се с топла вода (бульон) колкото да се покрият продуктите и след като заври, температурата на котлона се намаля и яхнията се оставя да къкри на тих огън около 25-30 минути докато картофите са готови.

Ако прецените, че сосът ви има нужда от сгъстяване, добавете царевичното нишесте, разтворено в студена вода, оставете да къкри около минута, дръпнете от огъня и  добавете нарязания магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *